Tuesday, 18 March 2014

One step closer to spring
Vaikka tällä hetkellä ikkunastani näkyy vain harmaata, en malta olla palaamatta edellislauantain lämpimään iltapäivään ja kaupunkipäivän astetta keväisempään asuun.

Meillä vietetään usein lauantaita aika samanlaisella kaavalla. Pitkät yöunet, kaupungilla kiertelyä, lounasta, ehkä jokin näyttely/tapahtuma ja ruokakaupan kautta kotiin. Silloin tällöin saatamme nähdä ystäviä, mutta etenkin päivät vietämme usein ihan vain kahdestaan. Lauantaina päädyimme vain kävelemään päämäärättömästi, nauttimaan auringosta ja välillä piipahtamaan matkan varrelle osuneissa pienissä putiikeissa. Lounaan päätimme nauttia Vapianossa, jonka terassi sijaitsee kaupungin aurinkoisimmalla paikalla ja josta on erityisen kiva seurailla ohi kiiruhtavia ihmisiä.

Takki Maje / Paita Hallhuber
Farkut & Kaulakoru Zara
Ballerinat Repetto / Laukku LV

9 comments:

 1. Ihana asu Maija! Niin tyylikäs lady siellä lounastamassa! :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos ihana Lili! <3
   Auringonpaiste tekee ihmeitä! :)

   Delete
 2. Samaa mieltä kuin Lili, niin tyylikäs <3 Kaulakorusi on aivan upea!! Olen huomannut aina ihastelevani statement-koruja muilla, ja itsekin ostellut muutaman mutta voih miksi en osaa niitä itse käyttää? Tästä sain taas hyvää inspiraatiota :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi kiitos kovasti! <3
   Ihanaa, jos sait inspiraatiota tästä, statement-korut ovat kyllä tosi kiva tapa lisätä asuun sitä jotain! :)

   Delete
 3. Kevään tullessa suomalaisetkin puhkeavat entisestään kukkaan! :D

  Born Grown

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hih, kevään tullen kyllä tuntuu, että ihmiset (minä mukaan lukien) kaivautuvat talvihorroksestaan; valo tuo ihanasti energiaa! <3

   Delete
 4. Hei, kävimme tuossa kotikaupungissasi muutama viikko sitten päiväretkellä. Asumme muutaman ajotunnin päässä sieltä. Pidimme kovasti keskustasta ja ostosmahdollisuuksista. Kävelimme linnalle saakka, mutta ihmettelimme hieman, missä paikalliset lounastavat. Sopivia paikkoja ei meinannut osua silmiin lainkaan, vaikka yleensä täkäläisten kaupunkien keskustoisas on runsaastikin ravintoloita. Vapianon kyllä paikansimme, mutta millaisia muita ruokailupaikkoja suosittelet siellä keskustan tuntumassa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Heippa, kiva kun jätit kommenttia, aina hauska kuulla täällä päin asuvista! :)

   En yhtään ihmettele, ettei kivoja lounaspaikkoja tuntunut löytyvän, sillä ne ovat täällä aika kiven alla ja siitä syystä käymmekin ahkerasti Vapianossa. ;)

   Kesäaikaan suosittelen Kaiserstassella sijaitsevan Lucaksen terassia. Ravintola on kivan rento, menusta löytyy moneen makuun ja itse sijainti on tosi kiva. Lucakseen voi istahtaa myös ihan vain lasilliselle tai kahville ja paikka on mitä parhain tyylikkäiden ihmisten bongailuun.

   Sateisella säällä kannattaa suunnata Karstadtin alakerran pihvi- ja kalaravintoloihin. Pihvit ovat ehdottomasti Nurnbergin parhaimpia! Kumpainenkin on tosi suosittu, joten kannattaa varautua odottelemaan muutama minuutti pöydän vapautumista. Pöytävarausta ei voi tehdä etukäteen.

   Uusin tuttavuus on Suppdiwupp, joka sijaitsee Lorenzkirchen ja Sparkassen takana. Herkullisia keittoja ja leipää, avoinna lounasaikaan.

   Juna-asemalle päin kävellessä löytyy Hans im Gluck. Herkulliset hampurilaiset, iso terassi ja rento meininki. Oman mieheni suosikkipaikka sunnuntain lounaalle! :D

   Illallispaikkoja Nurnbergista kyllä löytyy paljon, mutta silloin pitää suunnata pois niiltä keskustan isoimmilta kaduilta. Täällä asuessa kaipaankin helppoja, kivoja lounaspaikkoja ja herkullisia salaatteja - toisaalta niitä etsiessä tulee aina testattua uusia paikkoja ja tutustuttua kaupunkiin!

   Toivottavasti sait tästä vinkkiä! Aurinkoista kevättä! :)

   Delete
 5. Kiitos vinkeistä! :-) Täytyy pistää mieleen ja kokeilla seuraavalla kerralla vaikkapa Hans im Glückiä, kuulostaa mukavalta! Pidimme kaupungista ja sen ostosmahdollisuuksista sen verran, että saatamme hyvinkin piipahtaa siellä kesällä uudelleen.
  Sinulla on mukavan tuntuinen blogi. Satuin lukemaan tätä jo Suomessa ollessasi ja jossakin vaiheessa huomasin sinun muuttaneen tälle meidän kulmille. Olen aika huono kommentoimaan, meillä on hieman erilaiset elämäntilanteetkin, mutta blogissasi on kuitenkin mukava käydä välillä piipahtamassa ja virkistäytymässä. ;-)
  Hyvää kevättä myös sinulle!

  ReplyDelete