Thursday, 27 March 2014

Throwback ThursdaySelailin vanhoja valokuvia ja löysin albumin avomieheni ja minun ensimmäiseltä yhteiseltä Pariisin reissulta. Olin sitä ennen ollut Pariisissa jo muutamaan otteeseen, enkä ollut sen kummemmin ihastunut kaupunkiin - vasta tämän matkan jälkeen aloin pikkuhiljaa ymmärtää, miksi ihmiset menettävät sydämensä Pariisille.

Tuosta matkasta on nyt aika tarkkaan viisi vuotta, mutta muistan hyvin, miten silloin lähdimme talvitakit päällämme Suomesta ja saavuimme keväiseen ja lämpimään Pariisiin. Tulppaanit kukkivat ja minä sain kokea palasen Pariisia poikaystäväni silmin.

Tai no, ensimmäisen aamupalamme taisimme syödä Starbucksissa (heh!), mutta pääsimme kyllä herkuttelemaan myös ranskalaisilla herkuilla. Kävimme Angelinassa maistamassa Mont Blanc -leivokset, teimme pitkiä kävelyretkiä Bois de Boulognessa, nautimme drinkit jossain Saint Michelin trendikkäässä kuppilassa ja kävimme virittämässä (?) avomieheni äidin ystävättären telkkarin. Vierailimme tuolloin myös avomieheni sisaren luona, joka viimeisillään raskaana himoitsi jatkuvasti Laduréen macaron-leivoksia ja silloin maistoinkin niitä ensimmäistä kertaa.

Alemmassa kuvassa olen Laduréen lisäksi piipahtanut suklaaostoksilla La Maison du Chocolatilla ja muistan kirkkaasti, miten Pääsiäis-lounaalla saimme kyseisen talon jättimäiset suklaamunat mukaamme. Taisimme siis herkutella tuolla lomalla koko vuoden edestä, joten ei ihme, että minulle jäi niin ihanat muistot!

Muistan kyllä, että kyseinen loma oli myös aika raskas. Tapasin ensimmäistä kertaa avomieheni vanhemmat, yritin kovasti pinnistellä kielen kanssa ja olin aika väsynyt. Kuitenkin minulle on jäänyt ensimmäisestä Pariisin matkastamme todella kauniit muistot ja siksi olikin erityisen hauskaa uppoutua hetkeksi katselemaan noita vanhoja kuvia. Tuon matkan jälkeen olemme viettäneet useammankin Pääsiäisen Pariisissa, joten saa nähdä, jos tänäkin vuonna suuntaamme vielä sinne!

5 comments:

 1. Hienot kuvat :) ja kyllä vanhat matkakuvat tuovat paljon erilaisia muistoja mieleen, minulla on yksi hieno merikuva lämpimältä kevätpäivältä joka tuo ikävä kyllä mieleen myös sitkeän taudin johon sairastuin niissä maisemissa..

  ReplyDelete
 2. Joskus olen miettinyt olisipa kiva asua tuollaisessa talossa :) tykkään kovasti tuon tyylisistä parvekkeista

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Susanna! :) Matkustaminen tarjoaa tosiaan elämää rikastuttavia kokemuksia, valitettavasti välillä myös niitä vähän ikävempiä...

   Nuo Haussmann-tyyliset rakennukset ovat kyllä hurjan kauniita, itsekin pidän niistä paljon! <3

   Delete
 3. On lähdössa ensinmäistä kertaa parisiin huomenna! :) <3

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi miten ihanaa! Oikein mukavaa matkaa! <3

   Delete