Friday 23 May 2014

Five ways to use coconut oil




Löytyykö teiltä keittiön tai kylpyhuoneen kaapista kookosöljypurkki? Kylmäpuristettu kookosöljy on varsinainen monitoimituote ja päätin listata omat vinkkini kookosöljyn käyttöön.

Hiukset pehmeiksi kookosöljynaamiolla
Yritän mahdollisimman usein helliä hiuksiani kookosöljynaamiolla. Sulata ennen nukkumaanmenoa muutama lusikallinen kookosöljyä käsissäsi ja hiero öljy kauttaaltaan hiuksiin. Anna naamion vaikuttaa yön yli ja pese hiukset seuraavana aamuna. Kookosöljyä voi käyttää myös jätettävänä hoitoaineena sipaisemalla sitä pesun jälkeen hiusten latvoihin - kannattaa kuitenkin olla varovainen annostelun kanssa, sillä niin kuin muidenkin hiusöljyjen kanssa, liian suuri määrä kookosöljyä latistaa hiukset.

Korppuihon pelastus
Ihanasti tuoksuva kookosöljy toimii mainiosti kuivan ihon kosteuttajana. Talviaikaan olen käyttänyt öljyä jopa kasvoilleni!

Meikin poistoon
Kookosöljy on luonnollinen ja helppo tapa puhdistaa meikit.

Ruuanlaittoon
Kylmäpuristetun luomulaatuisen kookosöljyn terveellisyydestä on liikkeellä monenlaista tietoa. Osa vannoo sen olevan yksi terveellisimmistä öljyistä, suositukset taas laskevat kookosöljyn epäterveellisten rasvojen joukkoon. Itse käytän kookosöljyä silloin tällöin esimerkiksi banaanipannareiden valmistamiseen ja täytyypä myöntää, että täällä ollaan kokeiltu myös oil pullingia!

Rantapäivän päätteeksi
Kookosöljyä voi käyttää after-sun -tuotteena ja sen huumava tuoksu sopiikin mielestäni hyvin rantapäivän päätteeksi. Olen myös kuullut, että moni käyttää kookosöljyä aurinkovoiteen päällä auringonotossa. Kookosöljyn käyttöä voi helpottaa sekoittamalla sitä veden kanssa pieneen suihkepulloon; muistathan vain, että tällöin öljy pilaantuu nopeammin ja suihketta onkin järkevää tehdä vain pieni määrä kerrallaan.


14 comments:

  1. Kyllä, meiltä löytyy cocovin kylmäpuristettu kookosöljy. Käytän sitä melkein samoihin kun sinäkin, mutta meikinpoistoa en ole kokeillut, enkä myöskään jättänyt hiuksiin yön yli. :-) Kanasta tulee myös ihanan makuista kun paistaa sen kookosöljyssä. Terveellistä se on :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, että myös siellä ollaan tykästytty kookosöljyyn! :) Ja kannattaa ehdottomasti kokeilla kookosöljyä hiuksiin, se sopii tosi hyvin kuiville latvoille!

      Delete
  2. Kookosöljy on ihan huipputuote! Se on antibakteerinen, joten se on mainio tuote ihonhoitoon. Minulla on päänahassa psoriasista ja omen huomennut että kookosöljy vaalentaa huomattavasti myös psoriläikkiä ja rauhoittaa kutinan. Mieheni rasvaa joka ilta kätensä ja kasvonsa kookosöljyllä. Tuo hiusnaamiovinkki alkoi kiinnostamaan kovasti, kiitos vinkistä! :) Mukavaa viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla että olet saanut helpotusta kookosöljystä - omakin atooppinen ihoni oireilee välillä monistakin voiteista, joten kookosöljy on tosi turvallinen vaihtoehto! :)

      Delete
  3. Mä löysin kookosöljyn viime viikolla ja mä olen myyty! Tällä on pelastettu mun hiukset, tyttären kuivat kädet ja jopa vauvan punoittava peppu ;) olen käyttänyt tätä iltaisin vartalovoiteena ja myös kasvoille, after shave-tuotteenakin on mielestäni ihan ykkönen jo senkin takia ettei sisällä mitään ylimääräistä. Täytyy sanoa että kookosöljy on ehkä parasta mitä luonto voi tarjota! Mä oon niin myyty :D

    Ai niin ja olen hiljattain löytänyt blogisi, todella ihanaa luettavaa pikkulapsi arjen keskellä. Tuntuukin että olen ehkä löytänyt osan omaa naiseuttakin takaisin tämän blogin avulla, kiitos ❤

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi miten piristit viikonloppuani, tällaiset kommentit ovat ehdottomasti bloggaamisen parasta antia! :) Kiva että olet löytänyt tänne - arki pienten lasten kanssa on varmasti hetkistä, joten ihanaa, jos saat hengähdettyä hieman täällä blogin parissa. :)

      Kookosöljy on kyllä huipputuote ja sen tuoksu sopii täydellisesti kauniisiin kesäpäiviin!

      Oikein ihanaa viikkoa! <3

      Delete
  4. Moi Maija! Jätin sinulle haasteen blogiini, tartuhan jos koet aiheen läheiseksi:
    http://www.lisbet-e.net/?p=707.

    Mun on pitänyt kokeilla tuota kookosöljyä meikinpoistoon vaikka kuinka kauan, sillä olen kuullut kehuja useammalta taholta. Kevään aikana poskien iho on kuivunut melkein hiekkapaperiksi, olisikohan tästä apu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Lisbet! :)

      Ihan varmasti voisit saada apua kookosöljystä. Atooppinen ihoni kiukuttelee välillä monistakin eri tuotteista ja olen huomannut, että kookosöljy kosteuttaa tehokkaasti ilman turhia lisäaineita ja ihon reagoimista. Kannattaa siis kokeilla, josko tämä toimisi sinullakin!

      Itse käytän meikinpuhdistukseen myös Sensain meikinpuhdistusliinaa (toimii sekä normaalin putsarin, että öljyn kanssa). Sen kanssa ei tarvitse läträtä vedellä ja meikki puhdistuu helposti ilman turhaa hankaamista. En voisi enää kuvitella poistavani meikkejä ilman sitä!

      Delete
  5. Hyviä idiksiä, täytyy itsekkin kokeilla! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suosittelen, kannattaa ehdottomasti kokeilla! :)

      Delete
  6. Hitto, että voi ärsyttää kun on kookokselle (ja kaikelle muullekin kivalle ja terveelliselle) allerginen. Muistuttaisin varmaan pallokalaa kun lätkisin tota iholleni :/

    Emmi L.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tosiaan allergiselle tämä ei sovi :/ Mutta kannattaa ottaa muut öljyt hyötykäyttöön, äitini on tehnyt usein käsilleni kuorinta-aineen sokerista ja oliiviöljystä - toimii tosi hyvin kuivan ihon kanssa! Ja moroccan-oilista tuttua arganöljyä on myös kehuttu paljon, tosin sitä ostaessa pitää miettiä tuotannon kestävyyttä (en ole tarkemmin tutustunut, mutta ehkä sitä tuotetaan myös ns. kestävän kehityksen kriteereillä?).

      Delete