Wednesday 26 March 2014

Lunch time






























Yksi asia, jota täällä kotikulmillani usein kaipaan, on paikat joista saa herkullista salaattia. Arkiviikolla syön useimmiten lounaani Der Beck -kahvilassa, jonka salaatit ovat valitettavasti jo kauan aikaa sitten alkaneet kyllästyttää (tosin kanttiinin vaihtoehtoja ja tungosta ajattelemalla kyseinen kahvila tuntuu ihan gourmet-paikalta, joten olen kyllä kiitollinen, että voin käydä myös muualla!). 

Olenkin saanut todeta, että kotona saa aina ne herkullisimmat salaatit. Onnekseni myös avomieheni tykkää puputtaa pupun ruokaa ja syömmekin kotona hyvin kasvispainotteisesti. Talvella salaattiin on kiva lisätä vaikkapa uunissa paahdettuja juureksia, kuten valkosipulilla, yrteillä ja oliiviöljyllä maustettua bataattia, porkkanaa ja sipulia, kesäisin on taas ihana nauttia tuoreista, maukkaista raaka-aineista ja annoskin saa olla taas asteen raikkaampi. Yksi asia, joka ei salaateissani kuitenkaan muutu on balsamico. Tavallista balsamicoa (suihkupullo on näppärin!) vaikkapa mozzarellan ja tomaatin kaveriksi, siirappia taas suolaisempien juttujen kanssa.

Kuvan salaatissa on salaattisekoituksen lisäksi avokadoa, parmankinkkua, pala pannulla paistettua vuohenjuustoa ja pinjansiemeniä - niin ja sitä balsamicosiirappia. Yksi suosikkini suolaisen vuohenjuuston kaveriksi on myös vihreä Granny Smith -omena, mitä kirpeämpi, sen parempi!

10 comments:

  1. Pidän myös salaateista ja Hgissä niitä saa monesta paikasta. Mutta näin ruoka-aineallergisena (ja -vaivaisena) salaatit aiheuttavat usein erilaisia jälkimaininkeja. Itsekin teen nykyään ruoat kotona. Niistä saavat sitten toisetkin. Salaatti on kyllä niin kevät- ja kesäruoka.

    T. Maija

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ymmärrän hyvin, että rajoitteiden vuoksi on helpompaa valmistaa ruoka kotona, tietääpä ainakin tarkalleen mitä saa! Onneksi Suomessa esimerkiksi gluteeniton ja laktoositon ruokavalio otetaan hyvin huomioon ja hyviä tuotteita löytyy ihan tavallisistakin ruokakaupoista! :)

      Voi miten odotan, että saan kerkutella parmankinkku-melonisalaatilla, se on ihan täydellistä kesäruokaa! <3

      Delete
  2. Halloum-juusto on kans taivaallista paistettuna. Meikä puputtaa avokadoa paljaaltaan tai ruisleivän päällä. Namskis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itse puputin tuota halloumia koko viime vuoden, se on tosi hyvää salaatissa esim. mansikoiden kanssa! Ja avokadoa voin syödä minäkin ihan sellaisenaan, ripaus suolaa ja suihkaus balsamicoa vain mukaan! :)

      Delete
  3. Sait veden kielelleni! Tykkään ite myös kovasti salaateista, ja jotain tuon tapaisia syönkin monesti. Kiitos ideasta, tätä täytyy kyllä testata! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva, että sait inspiraatiota! :) Nyt kevään tullen salaatit maistuvat vieläkin herkullisemmille!

      Delete
  4. Olen monesti yrittänyt paistaa vuohenjuustoa, mutta aina vain se sulaa ja valuu pannulle. Millaista juustoa siis ostat että se pysyy paistaessa kasassa?

    Kiitos kivasta blogista :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itse olen huomannut, että vuohenjuusto kannattaa ottaa jääkaapista vasta juuri ennen paistamista, ettei se ehdi pehmetä. Ja pannu kannattaa pitää aika kuumana, että saa rapean kuoren nopeasti, eikä juusto ehdi sulaa sisältä. :) Paistamisessa kuuluu käyttää sellaista vuohenjuustoa, jossa on se kuori (? / englanniksi taitaa olla rind) ympärillä, sillä tuorejuustomaisen vuohenjuuston kanssa paistaminen ei oikein onnistu. Raumalla asuessani käytin sellaisia muovikääreissä olevia pötköjä, mutta aina silloin tällöin toin mukanani Stokkalta niitä paksumpiakin viipaleita.

      Ihanaa, että olet täällä mukana! :)

      Delete
    2. Hei! Minä paistan vuohenjuuston leivinpaperinpäällä pannulla! Niin se ei jää kiinni paistinpannuun ja onnistuu oikein hyvin :) Kannattaa kokeilla!

      Delete
    3. Hei kiitos paljon vinkistä! :) Kokeilin tätä heti ja toimii, aion varmasti käyttää tätä jatkossakin!

      Tätä kokeillessa pitää vain muistaa paloturvallisuus, sillä leivinpaperikin voi kuumentua ja syttyä palaamaan, eli ei saa jättää sitä pannulle kuumentumaan! :D

      Delete