Friday 30 May 2014

Moving


Kerroinkin jo eilen, että meillä puhaltaa uudet tuulet. Pari vuotta Saksassa asumista alkaa pian olla takana ja muutaman viikon päästä on aika jättää tämä ihana Erlangenin kotimme ja suunnata uuteen kotikaupunkiimme.

Tällä kertaa vastassa on hieman tutummat kulmat, sillä muutamme avomieheni kotikaupunkiin Pariisiin. Voitte varmasti kuvitella, että tätä pikkukaupungin tyttöä jännittää aika tavalla.

Muutto on tullut aika nopealla aikataululla ja tiedossa on siis aika paljon järjestelemistä: omien tavaroiden läpikäymistä, asunnon etsintää, Saksan ja Ranskan eri virastoissa asioiden hoitamista, sekä lukemattomien papereiden täyttämistä. Kaiken stressin keskellä olenkin yrittänyt muistutella itseäni kesäisestä Pariisista ja myös niistä kepeämmistä asioista: puistopiknikeistä, uusista ravintoloista, kauniista kaduista ja lämpimistä kesäilloista... 

40 comments:

  1. Kuulostaa unelmalta, onnea muuttoon!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos paljon, se tulee tarpeeseen! :)

      Delete
  2. Vautsi! Pariisi taitaa olla sinun kaupunkisi, kotiudut sinne varmasti todella hyvin:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Sissi! :) Minä niin toivon, että tulen viihtymään Pariisissa... Ja onhan se ihanaa, että nyt on edes toisen perhe lähellä - tulee varmaan useammin matkustettua Suomeenkin, kun ei tarvitse enää jakaa aikaansa kolmen maan välillä! :)

      Delete
  3. Onnea matkaan ja tsemppejä asioiden järjestelyyn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! :) Edellinen muutto oli aika paljon helpompi, mutta eiköhän tämäkin suju kunnialla - innolla odotan, mitä Pariisilla on meille tarjota! <3

      Delete
    2. Ajatus asua Pariisissa on jotenki romanttinen... Heh.

      Delete
    3. Hih, näin on moni sanonut! :) Luulen, että työmatkalla täyteen ahdetussa metrossa on romanttisuus kaukana, mutta uskon, että aurinkoisena sunnuntaipäivänä kadulla kävellessä se muistuu taas mieleen. Pariisi taitaa olla sellainen suurien tunteiden kaupunki! :)

      Delete
  4. Oi wau! Miten upeata :) Pariisissa on varmasti upeata! Jaksamista asioiden järjestelyyn!

    Emmi L.

    ReplyDelete
  5. Tervetuloa! Pariisi on sinulle niin tuttu paikka, että siinä mielessä muutto on varmasti helppo! Täytyy suunnata sitten kahville! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niin pitää! :) Tässä muutossa on tosiaan kaupunki jo ennestään tuttu - ja ihanaa, että toinen saa käyttää äidinkieltään haastellisempien byrokratia-kiemuroiden selvittämiseen! Nyt kun saisi asiat vielä selväksi täällä Saksan päässä! ;)

      Delete
  6. Oi mahtavaa !!! Pariisi sopii sulle kuin nenä päähän ! Olen iloinen teidän puolestanne ! Wau, ihan huippua vaikka en sinua tunnekaan :D Onneksi olkoon !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toivon kovasti, että näin on! :)

      Kiitos kauniista sanoista, ne tuovat ihanasti valoa tämän muuttostressin keskelle! :)

      Delete
  7. oi, onnea uuteen kotiin ja tsemppiä muuttopuuhiin! Sut on helppo kuvitella sinne pariisitarten joukkoon :) Ihana päästä sitten lukemaan lisää Pariisi-juttuja :) Aurinkoista viikonloppua!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos paljon, ihana kuulla! ;)
      Oikein ihanaa sunnuntaita myös sinne!

      Delete
  8. wau,Ihana parisi <3 Onnea ja tsemppejä asioiden järjestelyyn. :)

    ReplyDelete
  9. Jännittävää ja ihanaa! Minäkin olen varma, että kotiudut Pariisiin hyvin!
    Tsemppiä asioiden hoitoon, kyllä se siitä! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Kata! :)
      Oikein ihanaa kesää sinne!

      Delete
  10. Vau, upeaa! Kaikki menee varmasti hyvin, mutta tsemppiä muuttoon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon Emmi! :) Ihanaa, kun te jaksatte olla niin positiivisia, unohtuu nämä muuttomurheet hetkeksi! ;)

      Delete
  11. Hienoa, varmasti viihdyt tutussa Pariisissa! Innolla odotan lisää Pariisi juttuja/vinkkejä ja saataisiinko kurkistus sitten ranskalaiseen kotiin ;) Tsemppiä muuttoon ja toivottavasti löydätte kivan asunnon
    viihtyisältä alueelta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon! Pariisi-vinkkejä kaipaillaan usein, joten mielelläni kirjoittelen niitä! :)
      Ihanaa kesää sinulle!

      Delete
  12. Kirjoituksesi ovat tähänkin asti olleet aika Parisin täytteisiä. Jotenkin on koko ajan paistanut rivien välistä, ettet oikein viihdy Saksassa, että olet siellä vaan ohikulkumatkalla ja kaipaat aina Pariisiin. Tai sitten olet ajatellut, että kaikki lukijat ovat Pariisi-faneja. Se taitaa olle nykyään IN. Mielestäni Euroopasta löytyy monia mielenkiintoisempiakin kaupunkeja kuin Pariisi. Toivottavasti viihdyt siellä.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heippa,

      Alunperinkin tulimme tänne vain väliaikaisesti, tosin mitään tiettyä aikaa emme olleet etukäteen sopineet. Mielelläni olisin kirjoitellut myös tämän kaupungin ravintola- ja nähtävyysvinkkejä tänne, mutta valitettavasti täällä on todella vähän turismia, enkä koe, että nämä vinkit olisivat niin hyödyllisiä. Munchenista minulla onkin sitten enemmän juttuja! :)

      Pariisiaiheisia postauksia kysellään todella paljon, joten siksikin mielelläni kirjoittelen niistä.
      Olen aikaisemmin ollut Pariisissa vain lomalla, joten minulla on ollut aikaa kierrellä museoita, käydä ravintoloissa ja kulkea kamera kädessä - siksin tämä on ollut helppo toteuttaa. Tiedän myös, että Pariisi on ihana kaupunki lomailla, mutta arki voi osoittautua haastavaksi. Enhän minä edes tiedä vielä, tykkäänkö asua siellä, sen näkee sitten myöhemmin.

      Euroopassa on hurja määrä houkuttelevia asuinkohteita, mutta meidän päätöksemme perustui puhtaasti työmahdollisuudelle. Olen myös iloinen, että mieheni puhuu äidinkielenään maan kieltä ja häneen perheensä asuu samassa kaupungissa. Ehkäpä ensi kerralla sitten joku toinen Euroopan mielenkiitoisista kaupungeista tai miksipä ei jokin paikka Euroopan ulkopuolella?

      Hyvää kesää!

      Delete
  13. Sähän sovit sinne oikein loistavasti! ;) Onnea muuttoruljanssiin!

    ReplyDelete
  14. Oi ihana Pariisi. Minulla saattaa olla varsin romanttinen kuva Pariisista, mutta olen siellä aina haaveillut asuvani. Koen Ranskan paljon enemmän "kodikseni" kun Englannin, ja ehkä vielä jonain kauniina päivänä pääsen sinne asumaan, edes hetkellisesti. Ei ainakaan jäisi harmittamaan. Tosin tuo italialainen mies ei kovin innoissaan Ranskasta ole, haha. :D Ihanaa Pariisin aikaa, varmasti helpottaa kun miehesi on sieltä kotoisin. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja minä taas olen haaveillut Lontoosta! ;) Olen toki todella innoissani tästäkin muutosta, mutta myös Lontoo on aina kiinnostanut hieman.
      Monen unelmana taitaa olla Pariisissa asuminen, joten koitan muistaa sen ja ottaa tästä mahdollisuudesta kaiken irti. :)

      Jos et ihan heti pääse Pariisiin (vaikka junalla tuo taitaakin olla aika näppärää?), niin saat pienen palan Pariisia sitten ainakin tämän blogin puolella! :)

      Delete
  15. Turismia voisi lisätä houkuttelevat vinkit ;). Mutta niinhän se on, että valta osa turismista keskittyy niihin helposti (kulkuyhteyksien takia) saavutettaviin kohteisiin ja jotka ovat jo ennaltaan tunnettuja ja kuuluisia. Harva eksyy niille vähemmän kuljetuille reiteille, mutta siksi ehkä sellaisetkin vinkit olisivat ihan hyviä. Ja monesti on ihan kivakin tutustua johonkin vähän enemmän paikalliseen, kuin pelkkiin turistirysiin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harmi, kun en ole lisännyt Saksa-tagia tuonne sivupalkkiin, ensialkuun kun ajattelin olla huutelematta kotipaikastamme...

      Mutta selaamalla blogia ja käyttämällä oikean sivupalkin hakukonetta löydät hieman vinkkejä Nurnbergistä: Kulttuuritapahtuma Sinisestä yöstä, ulkoilmaelokuvista vanhan Katariinan kirkon raunioissa ja toisesta pienempiin elokuviin erikoistuneesta teatterista, museokäyntejä ainakin Germanisches Nationalmuseumissa ja Modernin taiteen museossa, Musiikkipäivästä, Euroopan suurimmista Joulumarkkinoista, Pääsiäislähteiden kiertelystä (tosin kotikaupunkimme ulkopuolella), kauniista vaelluspaikasta, (n.40km) kirsikankukkien ihailemisesta (kylissä), ulkoilmaoopperasta, monista ravintoloista (hampurilaispaikkaa, saksalaista biergartenia, perulaista - nimiä en ole tajunnut mainita, mutta kysy ihmeessä, niin vastaan kyllä!), linnan muurista ja oluttunneleista...

      Nämä vinkit ovat kuitenkin naapurikaupungista Nurnbergista, täältä Erlangenista en osaa vinkata luontojuttujen lisäksi oikein muuta kuin vuosittaisen olutjuhlan kesäkuussa (vrt. Oktoberfest) ja kasvitieteellisen puutarhan. Olutfestareista en taida tehdä postausta, sen voi hoitaa joku, joka tällaisista tapahtumista pitää ja ymmärtää! ;) Nurnbergissä ja pienissä kylissä lähialueilla on tosiaan sitten enemmän tekemistä ja niiden perässä mekin olemme täällä kulkeneet.

      Yleensä myös Pariisi-vinkkini liittyvät enemmän niihin perusjuttuihin, mutta toivon, että paikallisen avulla löydän myös ne Pariisin vähemmän tunnetut paikat ja voin ehkä tulevaisuudessa (nyt kun kuulin, että kysyntää on) postata myös niistä! :)

      P.S. Kotimaan kohteista suosittelen lämmöllä Suomen kauneinta kesäkaupunkia Raumaa!

      Delete
  16. Kylläpä kuulostaa kivalta, muutto Pariisiin! :) Vaikka itsekin kyllä olen ainoastaan lomaillut siellä ja epäilen, etten viihtyisi pysyvästi. Mutta kyllä se silti niin hienolta ja romanttiselta ;) ja ihanalta kuulostaa! Hirmuinen matkakuume iskee! :D Toivottavasti muutto sujuu hyvin! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Mari! :)

      Täällä pääsee siis tulevaisuudessa aika useinkin pienelle virtuaalimatkalle Pariisiin, tosin en tiedä, auttaako se matkakuumetta lainkaan! ;)

      Delete
  17. Oi että mitä uutisia! Onnea uuteen kotiin ja uusiin kuvioihin! ♥♥♥

    ReplyDelete
  18. Hienoa kuulla jatkossa kuulumisia Pariisista! Siirtyvätkö molempien työtehtävät Pariisiin? Expatriaattina kokemukseni on, että molempien voi olla hankala löytää todella kiinnostavia töitä kulloisestakin asuinpaikasta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, että siellä odotellaan Pariisi-juttuja! :)

      Olen päättänyt jättää työasiat pois blogista, mutta kokemuksesta voin sanoa, että työn saaminen ekspat-kohteissa riippuu paljon omasta koulutuksesta, kielitaidosta, kokemuksesta ja kaupungistakin. Nämä tuntuvat olevan niin alasta riippuvia juttuja...

      Mukavaa viikon alkua!

      Delete