Sunday, 19 January 2014

Ensimmäinen päivä Prahassa


Ensimmäinen (ja samalla ainut kokonainen) päivä Prahassa takana. Jos jo eilen ihastuin hieman Prahaan, niin tämä päivä varmisti, että kyseessä on tosiaan mitä kaunein kaupunki!

Lähdimme aamulla hotelliltamme, määränpäänämme Vanhan kaupungin aukio ja raatihuone. Seikkailimme pienillä kaduilla, ihastelimme kaupungin upeaa arkkitehtuuria ja fiilistelimme Prahan tunnelmaa. Aukiolle päästyämme ihmettelimme hetken aikaa yhtä Prahan kuuluisimpaa nähtävystä, raatihuoneen astronomista kelloa, jonka jälkeen jatkoimme matkaamme lounaalle.

Lounaan jälkeen uhmasimme sumuista sadetta (ei siis satanut, mutta hiukset kastuivat kyllä) ja jatkoimme Kaarlensillalle. Tuota vanhaa goottilaistyylistä siltaa oli kyllä paras kuvata joen varrelta, sillä sillalle päästyä sai valmistauta puikkelehtimaan väentungoksessa. Höyryävän kuumat mukit kädessämme jaksoimme kierrellä hetken aikaa myös sillan toisella puolella, Malá Stranan puolella.

Iltapäivällä palasimmekin takaisin hotelliin vaihtamaan vaatteita ja sen jälkeen lähdimme illallistamaan Vltava-joen rannalla sijaitsevaan ravintolaan. Sumuisesta ja aika kylmästäkin säästä huolimatta Praha onnistui siis hurmaamaan; onneksi ehdimme vielä huomennakin nauttia kaupungin tunnelmasta!

No comments:

Post a Comment