Wednesday, 22 January 2014

Prahan ravintolat

Ehdimme lyhyen Parhan matkamme aikana vierailla useammassakin ravintolassa ja herkullinen ruoka olikin yksi matkamme kohokohdista! Prahan ravintolatarjonta on todella kattava ja hintataso alhainen, joten etukäteen vaihtoehtoja tutkaillessani meinasi iskeä valinnanvaikeus. Onnekseni sain hyviä vinkkejä niin teiltä, kuin saksalaisilta ystäviltänikin ja niiden ansiosta nautimme matkamme jokaisesta suupalasta. 

_________________________________


Saavuimme perjantai-iltana myöhään hotellillemme ja heti saatuamme matkalaukut huoneeseen, pyysin hotellin työntekijää soittamaan, josko saisimme vielä Aromiin pöytävarauksen. Vinkki tästä italialaisesta, mereneläviin erikoistuneesta ravintolasta tuli lukijaltani Tiinalta ja mahat kurnivina totesimme italialaisen ruuan olevan juuri sitä, mitä pitkän päivän jälkeen halusimmekin.

Ravintola oli tunnelmaltaan mukavan hämyinen ja rento ja salin sisustus henki tyylikkäällä tavalla Italian maaseutua. Tiesin jo ravintolaan astuessani, että tulemme pitämään illallisestamme, enkä ollut väärässä; ruoka oli todella, todella herkullista.

_________________________________


Seuraavana päivänä lounastimme Café Louvressa. Sain useammankin vinkin tämän kahvilan suhteen, mutta löysimme sinne vähän vahingossa etsiessämme pankkiautomaattia. Lounas oli hyvä ja hintataso alhainen. Moneen pöytään vietiin herkullisen näköisiä kasvisröstejä ja luulenpa, että ne olisivat myös olleet maistamisen arvoisia.


_________________________________


School-ravintola sijaitsee ihan Vltava-joen äärellä, Kaarlen sillan lähettyvillä vanhan kaupungin puolella. Ravintola tarjoilee tsekkiläistä ruokaa modernilla otteella ja ikkunoiden vieressä illallistava voi ihailla jokirantaa ja Kaarlen sillan valaistusta. Ravintola on tyylikäs ja rento ja Suomeen verrattuna erittäin kohtuuhintainen. Täällä voi syödä useamman ruokalajin menun tai pysähtyä vain drinkeille. Muista toivoa ikkunapöytää pöytävarausta tehdessäsi! 

_________________________________


Café Imperial sijaitsee Art Deco Imperial -hotellissa ja se ei sijainnutkaan ihan Kaarlen sillan kulmilla, niin kuin äkkiä kartasta katsoin! Matka ei ole kuitenkaan mahdoton ja kävelymatkan varrella riittää paljon katseltavaa; kiireinen voi halutessaan napata vaikka metron.

Me nautimme lähtöpäivänämme Café Imperialissa myöhäisen lounaan. Ruoka oli herkullista, palvelu todella hyvää ja kaupan päälle saimme ihastella ravintolan arvokasta sisustusta upeine mosaiikkikattoineen. Myös tästä paikasta sain vinkkiä etukäteen (ja siinä muistutettiin myös pöytävarauksesta), kiitos kovasti!

_________________________________


Kävelimme tämän suloisen leipomon ohi ja kurkistin sisään. Huumava tuoksu, herkullisen näköisiä leivoksia ja kätevä sijainti merkkiliikkeiden lähistöllä. Koska olimme menossa lounaalle, emme voineet pysähtyä, mutta uskaltaisinpa silti väittää, ettei Bakeshopin herkkujen äärellä joudu pettymään!

6 comments:

 1. Mukava kuulla että vinkistäni oli apua ja tekin tykkäsitte Cafe Imperialista :) Mun Prahan matkalla se ainakin tarjosi parhaan illallisen!

  -Minea

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos vielä kerran Minea vinkistäsi! :)
   Mukavaa sunnuntaita!

   Delete
 2. Hei,
  kiitos 'vaihtarivinkeistä'! Varmasti menemme toistekin Prahaan ja sitten täytyy kokeilla sinun vinkkejäsi ;) Kiva kuulla, että reissunne onnistui ja piditte myös kaupungista. -Tiina

  ReplyDelete
  Replies
  1. Edelleen haluan kiittää vinkeistä! Blogin pitämisessä vuorovaikutus on yksi parhaita juttuja, kiitos! :)

   Delete
 3. Kiitos ravintolavinkeistä, pidän tämän postauksen muistissa sitten jos ja kun joskus suuntaamme kohti Prahaa!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Praha on ehdottomasti näkemisen arvoinen, suosittelen lämpimästi! :)

   Delete