Wednesday, 8 January 2014

Häiden suunnittelua

Minulta kyseltiin kommenttiboksin puolella hääsuunnittelujemme etenemisestä ja ajattelin kertoilla niistä ihan näin postauksen muodossa.

Menimme kihloihin kesäkuun alussa ja häiden järjestely alkoi jo lähes seuraavana päivänä. Minulla oli alusta asti toiveena, että astelisimme alttarille jomman kumman kotimaassa ja pikkuhiljaa aloimme kallistua Ranskan suuntaan. Haaveilimme järjestävämme häät seuraavana kesänä, mutta jo heti alkuun ymmärsimme, ettei tiukka aikataulu anna välttämättä periksi. Aloimme kuitenkin heti suunnitelemaan häitä: vierailimme juhlapaikoissa, aloimme selvittää pappeja ja avomieheni äiti kävi kaupungintalolla selvittämässä vihkimiseen liittyviä järjestelyjä.
Ehdimme kesän ja alkusyksyn aikana käydä muutamaan otteeseen Pariisissa ja vierailimme tuolloin mahdollisissa juhlapaikoissa. Löysimmekin upeita tiloja, mutta jokin tuntui aina kaihertavan. Eräs näissä kuvissakin näkyvistä kauniista juhlapaikoista olisi ollut aivan täydellinen, mutta... Tila olisi ollut juuri ja juuri sopiva vierasmäärällemme, paikassa ei ollut yhtään huonetta esimerkiksi morsiuslapsille tai pienen hengähdystauon viettoon, juhlapaikan edessä oleva katu olisi pitänyt privatisoida coctailia varten ja se olisi taas onnistunut vasta kello seitsemän jälkeen ja... Noh, ymmärrätte varmasti, mitä tarkoitan.

Kiireidemme ja välimatkan vuoksi hääpaikkojen etsiminen olikin aika haastavaa ja syksy saapui ihan huomaamatta. Ajan kuluessa aloimme entistä enemmän miettimään hääajankohdaksi vuotta 2015; siten saisimme ihan rauhassa järjestää kaiken ja ehtisin itsekin kunnolla nauttia tuon elämäni tärkeimmän juhlan järjestämisestä. Aluksi häiden venyminen harmitti hieman (etenkin avomiestäni), mutta nyt olemme enemmän kuin tyytyväisiä tuohon päätökseen. 

Kaiken lisäksi, niinhän siinä sitten kävi, että lokakuussa löysimme enemmän kuin potentiaalisen juhlapaikan: pieni puutarha coctailia varten, kaunis illallissali, näyttävä tanssipaikka ja varsin kiva sijainti. Emme vielä tehneet varausta, mutta täytyy myöntää, että olimme varsin ihastuneita tuohon paikkaan.

Aiemmin kirjoittamiani hääaiheisia postauksia voi lueskella Häät-tunnisteen alta.

4 comments:

 1. Tuo ajankohdan muuttaminen on varmasti järkevää, ottaen huomioon tosiaan tuon välimatkan Pariisiin. Toivottavasti teille löytyy juuri se täydellinen hääpaikka. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä vain, kiva päästä ihan rauhassa järjestämään häitä. :) Ja kiitos tsempeistä, tällainen etäjärjestely ei ole aina niin yksinkertaista! :D

   Delete
 2. Teillä on pikkuisen pituudessa eroa ;) Mihin vuodenaikaan häät pidetään? T. Taru

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo, meillä on kolmekymmentä senttiä pituuseroa, tässä kuvassa se ei mielestäni näytä edes niin paljolta! :D
   Haaveilemme kesähäistä ja kesä/heinäkuu ovat olleet mielessämme! :)

   Delete