Sunday, 16 February 2014

Kevään matkahaaveita

Kerroinkin jo aikaisemmin, että olemme päättäneet matkustaa kevään aikana mahdollisimman paljon täällä Saksassa ja lähialueilla. Arki kiireineen on aika pitkälle samanlaista asuipa sitten Saksassa tai Suomessa ja siitä syystä on helppoa jäädä jumiin niihin omiin rutiineihin ja kotikulmiin - vaikka ympärillä riittäisi paljon nähtävää. Sen vuoksi listasimme nämä matkahaaveemme ylös ja ajattelin jakaa tämän listan nyt myös teidän kanssanne.

____________________


Aloitimme tämän matkustushaasteen jo tammikuun puolella viettämällä viikonlopun upeassa Prahassa. Parin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Praha oli täydellinen viikonloppuloman viettoon ja jos vain suinkin voimme, palaamme sinne uudestaan myös kesäaikaan.

Ensi viikonloppuna meillä on tiedossa hieman vakavamielisempi matka, menemme nimittäin tutustumaan Münchenin pohjoispuolella sijaitsevaan Dachaun keskitysleiriin. Tuo natsiajan kauheuksista tunnettu keskitysleiri oli ensimmäinen laatuaan ja Auschwitzin rinnalla se on yksi tunnetuimmista keskitysleireistä.

Dachaun jälkeen listaltamme löytyy Berliini. Emme ole kumpikaan käyneet Berliinissä ja tokihan sinne pitää päästä nyt kun Saksassa asumme. Berliini sijaitsee ihan toisessa päässä Saksaa, joten saa nähdä, teemmekö sinne automatkan (joista kyllä pidämme kovasti) vai otammeko lyhyet lennot täältä Nürnbergista.
Avomies on myös pitkään haaveillut Wienistä. Minäkin haluan ehdottomasti päästä kokemaan Wienin tunnelman (ja herkuttelemaan Sacher-kakulla!), mutta sinne ehdimme varmasti myöhemminkin, vaikka jo asuisimme muualla.

Myös Neuschwansteinin linnaan on päästävä! Itse olenkin jo kyseisessä, Prinsessa Ruususen linnana tunnetussa paikassa vieraillut, mutta avomieheni ei tuota upeaa linnaa ole ikinä nähnyt. Meillä oli puhetta, että menisimme sinne jokin kaunis keväinen viikonloppu erään ystäväpariskunnan kanssa, joten tiedossa on varmasti ihana päiväreissu!


Täällä Baijerissa on paljon viinitiloja ja olen saanut suosituksia niistä niin täällä asuvalta suomalaiselta ystävältäni kuin ihanalta Chariltakin. Suunnittelimme matkaa pienen ystäväporukan kanssa ja yksi heistä tuntee viinitilanomistajia Würzburgin alueella. Ehkäpä samalla ehtisimme tutustua myös Würzburgin linnaan, jota olen tähän mennessä päässyt ihailemaan vain ohi ajaessani.

____________________


Tässä sitä riittääkin jo aika paljon tekemistä ja voi hyvinkin olla, että ihan joka paikkaan emme kerkeä. Mutta tällaisia suunnitelmia ja haaveita meillä on tällä hetkellä; innolla odotan aurinkoisia kevätpäiviä ja uusia elämyksiä!

13 comments:

 1. Oi! Berliini on reissun arvoinen paikka!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sinne pitää kyllä ehdottomasti vielä päästä! :)

   Delete
 2. Ihania matkasuunnitelmia :) Keski-Euroopalla on ehdottomasti puolensa - välimatkat eivät ole juuri mitään Suomen välimatkoihin tottuneelle. Kannattaa ehdottomasti reissata niin paljon kuin voi. Täältä Lontoosta on harmillisesti tuo meri välissä, olisin muuten varmaankin reissussa koko ajan sielläpäin :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Minäkin jaksan aina ihmetellä, miten kaikki on niin lähellä! :) Nyt pitäisi vain hyödyntää tilaisuus ja matkustella mahdollisimman paljon.

   Lontoo on yksi lempikaupunkeistani, joten en yhtään pistäisi pahaksi, vaikka "joutuisin" asumaan siellä! :) Mutta ymmärrän hyvin mitä tarkoitat, sieltä Kanaalin takaa on varmasti hieman vaivalloisempaa lähteä automatkalle.

   Kivaa viikkoa Lena! :)

   Delete
 3. Mistä oot ostanut hienon kaulakorun instagrami kuvassa?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Jo, perjantain kuvaa ja Kiitos paljon vastauksesta! :)

   Delete
  2. Heippa K,

   Tarkoitat varmaan perjantaina postaamaani kuvaa? Tuon kuvan kaulakoru on lahja äidiltäni jo monen monen vuoden takaa, enkä valitettavasti tiedä sen ostopaikkaa. Olen nähnyt joskus, että Swaroskilla olisi samanlaisia, joten kannattaa ainakin kurkata heidän valikoimansa! :)

   Delete
 4. Tykään sinun blogista tosi paljon! :) Kiva lukea kaunista asuista, matkoista ja siisustuskesta. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti! :) Olen kyllä onnistunut, jos saan postauksillani tuotua iloa päivääsi! :)

   Delete
 5. Saksa on paljon muutakin kuin Berliini ja Baijeri.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ihan totta! Olisiko sinulla vinkata hyviä matkakohteita?

   Olen itse asustellut hetken aikaa pohjois-Saksassa ja nyt täällä Baijerissa, mutta ihan liian paljon on vielä näkemättä! :)

   Delete
 6. No löytyyhän sieltä vaikka mitä, jos muutkin kun suurkaupungit kiinnostavat. Saksaa olen kiertänyt vähän ristiin ja rastiin, siellä opiskelujeni ja työskentelyn vuoksi. Noloa ehkä myöntää, mutta tunnen ehkä Saksaa maantieteellisesti paremmin kuin Suomea. Pohjoisessa minua miellytti mm. Lübeck.
  Sit etelämpänä vaikka Trier. Naapuri osavaltionne Baden-Württemberg: Heidelberg, Stuttgart, Freiburg ja Schwarzwald... ja Bodenseen alue ja siellä mm. Konstanz, Meersburg ja ympäristö. Tosin jos haluaa nähdä jotain, en suosittele aluetta talvisin sakean sumun takia. Baijerissa Chiemseen saarella on Baijerin Ludwigin pienoiskokoinen versaillesin linna tai ainankin sinnepäin kopio.... nämä ovat vain muutamia esimerkkejä. Koko maassahan on ihan valtavasti nähtävää. Itsekään en ole kolunnut vielä koko maata läpi... : )

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti! :)
   Osa näistä olikin jo tuttuja alueita, mutta paljon on vielä nähtävää! :)

   Delete