Tuesday, 11 February 2014

Vuosi sitten


Tasan vuosi sitten vietimme helmikuun alkua näissä maisemissa. Vaikka minulla ja miehelläni oli sitä ennen kymmenisen vuotta taukoa laskettelemisesta, niin jostain syystä lomaa suunnitellessamme päädyimme miettimään miehen perheen mökkiä Chamonix-Mont-Blancilla. 

Innostuimme ajatuksesta, kävimme hankkimassa lasketteluvaatteet ja ennen kuin ehdimme kunnolla edes tajuta, istuimme jo autossa matkalla Alppeja kohti.

Saimme lomamme aikana nauttia kirkkaista ja aurinkoisista päivistä, mutta viikon aikana oli ajoittain myös aika haastava sää lumisateen ja sumun vuoksi. Yhtenä sumuisena päivänä laskinkin aika kovaa rinteestä ulos; luulin näkeväni kapean rinteen molemmilla puolilla sijaitsevat merkkitikut, mutta edessä olikin mutka ja putosin rinteen ulkopuolelle. Onneksi maassa minua odotti pehmeä lumi ja hetken suksiani etsittyäni pääsin kiipustamaan takaisin rinteeseen. Edellä laskenut mieheni olikin jo alkanut huutelemaan minua, kun minä saavuin paikalle yltä päältä lumesta.

Innostuimme laskettelusta tuon matkan aikana oikein kunnolla ja nyt olemme pohtineet, koska pääsisimme takaisin rinteeseen. Täältä meiltä on vain muutaman tunnin ajomatka Alpeille, joten jos emme Chamonixiin asti ehdi, voisimme käydä laskemassa joku viikonloppu täällä Saksan puolella.

Lisää Chamonixista olen kirjoittanut muun muassa täällä!


4 comments:

 1. Näyttää aivan upealta :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nuo oli kyllä upeita paikkoja! :) Etenkin kirkkaana päivänä näköalat ovat henkeäsalpaavan kauniit. En ymmärrä, miksi emme ole tajunneet mennä Chamonixiin aikaisemmin!

   Delete
 2. Replies
  1. Voi kunpa pääsisin pian takaisin! <3

   En tiedä, miksi olemme aina ennen suunnanneet lämpöön, sillä tällainen loma on ihan yhtä täydellinen ja rentouttava! :)

   Delete