Tuesday, 25 February 2014

Päivä Münchenissä


Lauantai oli Baijerissa aurinkoinen. Oli ihana herätä ja nähdä ikkunasta pala sinistä taivasta; nyt tuntuu, että kevät alkaa viimeinkin olla ovella!

Me lähdimme suunnitelmiemme mukaan ajelemaan kymmenen jälkeen kohti Müncheniä. Tarkoituksenamme oli käydä keskustassa, hakea eräs liikkeeseen saapunut ostokseni, käydä lounaalla ja ajella sen jälkeen Dachauun. Noh, hiihtolomien vuoksi etelään päin ja sitä kautta Alpeille suunnistavia oli liikkeellä aika tavalla ja valitettavasti jäimme moottoritien ruuhkaan hurjan pitkäksi aikaa. Ruuhka mateli; muutama metri eteenpäin, pysähdys ja taas hitaasti eteenpäin. Kaikki kolme kaistaa olivat ihan tukossa ja kuulimme radiosta, että ruuhkaa riitti lähes koko loppumatkaksi. Koska kello alkoi olla jo aika paljon, päätimme jättää aikaisin ovensa sulkevan Dachaun seuraavaan kertaan ja viettää loppupäivän kiireettömästi Münchenissä.

Päivä Münchenissa sujui hyvin ja kävimme lounastamassa monen saksalaisen ystävämme suosituksesta perinteikkäässä Hofbräuhaus-ravintolassa. Tämä maineikas, alunperin Baijerin herttuan perustama panimo on aloittanut toimintansa jo vuonna 1589 ja se onkin yksi Münchenin kuuluisimmista olutpanimoista.

Hofbräuhaus on todella tyypillinen, baijerilainen ravintola pitkine pöytineen. Siellä täällä istuskelee perinteisiin vaatteisiin pukeutuneita pöytäseurueita ja pöytien välissä pujottelee tarjoilijoita myymässä bretzeleitä. Ravintola oli lounasaikaan (ja luulen, että ihan kaikkina muinakin aikoina) ihan täynnä ja pienen kiertelyn jälkeen löysimme itsellemme pöydän. Emme ehtineet istuskella pitkään yksin, sillä pian seuraamme liittyi pieni porukka stuttgartilaisia mainosalalla työskenteleviä miehiä ja nuori ranskalainen pariskunta. Paikan erikoisuus on tietenkin suurissa, litran tuopeissa myytävä olut ja perinteinen baijerilainen ruoka. Pöytäseurueemme saksalaiset miehet naureskelivatkin minun olevan tyypillinen naisasiakas; kamera kädessä, edessä tomaattikeitto ja valkoviinilasi, hah! Mieheni taas testasi sen olut- ja lihapuolen ja oli oikein tyytyväinen molempiin. Ravintola oli hauska kokemus ja olimme tyytyväisiä, että vihdoin pääsimme käymään siellä!

4 comments:

 1. Etkö ole vielä maistanut baijerilaista Weisswurstia ja Sauerkrauttia?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Olen toki! :)

   Vaikken itse esimerkiksi punaisesta lihasta yleensä välitäkään (nuorempana olin kymmenisen vuotta kasvissyöjänä), haluan ehdottomasti maistaa paikallisia erikoisuuksia. Olutta en ole täällä silti maistanut, mutta sellaisia mallasjyviä biergartenissa kyllä! :)

   Delete
 2. Ihana kuvakollaasi reissustanne :) Tulehan pian esittelemään, mitä ostit Vuittonilta ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Hanna! :) Esittelen kassin sisällön pikimmiten!

   Delete