Wednesday, 19 February 2014

Prahan kuvia 2/2

Oh, meinasin kokonaan unohtaa tämän toisen kuvapostauksen Prahan matkastamme, mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan! 

Toisena päivänämme heräsimme sumuiseen, joskin edeltävää päivää hieman lämpöisempään aamuun. Jätimme hotellin aamiaisen välistä, laitoimme lämmintä päälle ja suuntasimme nurkan takana olevaan leipomoon. Napattuamme aamupalan mukaan otimme suunnan ensin keskustaan ja sieltä jatkoimme kohti Prahan linnaa. Lyhyen metromatkan ja pienen portaiden kapuamisen jälkeen pääsimme linnan pihan etupuolelle, jossa eteemme avautui Prahan upea kaupunkikuva.

Päädyimme ottamaan linnan suppeamman kierroksen, sillä halusimme päästä lähtemään kotia kohti jo iltapäivällä. Kattavempaan linnakierrokseen suositellaan kahta päivää, mutta luulen, että monelle tuo pari tuntia kestävä suppeampikin kierros on ihan riittävä. Linnan ja Pyhän Vituksen katedraaleissa on muuten aika huonot opasteet, joten kannattaa tehdä hieman taustatyötä ja ottaa turistiopas mukaan, etenkin jos olet aikeissa kiertää linnan ilman opastusta.5 comments:

 1. Kivoja kuvia. Tulee mieleen oma Prahan-matka.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos kovasti! :) Praha oli todella kaunis sumuverhonkin läpi katseltuna!

   Delete
 2. Olen kuullut Prahasta paljon hyvää, ja nyt kyllä tekisi mieli todella lähteä sinne! Kauniita kuvia <3

  Hei muuten! Kysyisin, mitä kuvankäsittelyohjelmaa käytät. Itselläni on Mac ja olen käyttänyt Fotoria, mutta mietin, että se ei ehkä ole paras mahdollinen. Kaatuilee itsekseen jne. Voisitko vinkata jotain tiettyä? Kiitos jo etukäteen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos Salla! :)

   Käytän muokkamiseen yleensä ihan vain iPhotoa ja Picasalla teen kollaasit. Koneellani on myös Photoshopin Lightroom (ja miehellä myös Photoshop), mutta en ole vieläkään opetellut sen käyttöä - se onkin seuraavaksi listallani! :)

   Delete
 3. Voi kuinka kauniilta Prahassa näyttääkään, sinne on joskus päästävä! :)

  ReplyDelete