Thursday 16 January 2014

Lyhyt kaupunkiloma

Eräs omasta mielestäni hyvinkin positiviinen juttu täällä Keski-Euroopassa on lyhyet välimatkat ja niiden tuomat mahdollisuudet matkailun suhteen. Autolla hurauttaa yllättävän nopeasti moneen paikkaan ja lyhyiden viikonloppulomien järjestäminen on aika helppoa. Viime vuonna päädyimme ajamaan Alpeille Chamonixiin omalla autolla; lento kaikkine odotteluineen ja bussi/taksimatkoineen olisi loppujen lopuksi kestänyt lähes saman verran ja autoon saimme pakattua matkatavarat painorajoja miettimättä.

Nyt joululomalla päätimme listata paikkoja, joissa haluamme käydä vielä kun asumme täällä. Ei sillä, että olisimme heti lähdössä, mutta näin halusimme varmistaa, ettemme asu vuosikausia Saksassa käymättä esimerkiksi lainkaan Berliinissä (hmmh, vähän siis sama juttu, kun avomies haaveilee yli viiden vuoden Suomessa asumisen jälkeen Levistä!). 

Berliini löytyy siis ainakin listaltamme, mutta huomenna pakkaamme matkalaukut ja otamme suunnan hieman lähemmäs, nimittäin parin tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Prahaan. 

Praha ihastuttaa jo näin etukäteen historiallaan ja kauniilla arkkitehtuurillaan - ja luinpa myös, että kaupunkia pidetään oikein sopivana romanttisen kaupunkiloman viettoon. Onko joku teistä käynyt Prahassa? Tuo kaupunki on minulle entuudestaan täysin tuntematon, joten olenkin yrittänyt etsiä tietoa, mitä kaikkea Prahassa tulisi kokea, nähdä ja maistaa; toki olen myös hyvin kiitollinen, jos teillä on kertoa minulle hyviä vinkkejä Prahaan liittyen!

16 comments:

  1. Poikkis kävi pari vuotta sitten Prahassa ja tykkäs kaupungista kovasti, oli kuulemma erittäin kaunis ja viihtyisä kaupunki :) Itsekin haluan kierrellä Eurooppaa mahdollisimman paljon, mutta fiksuinta olisi melkein mennä reilaamaan, kun Suomesta mennä pari kertaa vuodessa tulee verrattain aika kalliiksi, kuin esimerkiksi Saksasta tai Ranskasta. Siellä pääsee jo junalla erittäin pitkälle ja voi pitää viikonloppureissuja :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi miten kiva kuulla positiivisa kokemuksia! :)
      Tuollainen reilausmatka kuulostaa tosi kivalta, itse olen myös ajatellut samanlaista kiertoajelua autolla! :)

      Delete
  2. Käykää syömässä täällä: http://www.cafeimperial.cz

    Aivan ihana paikka ja erittäin herkulliset ruoat :) Pöytävaraus ehdoton!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suuri kiitos vinkistä, ravintola vaikutti tosi hyvältä! :) Ehdottomasti yritämme päästä sinne viikonlopun aikana!

      Delete
  3. Praha on kaunis ja romanttinen.Mutta pakkaa lämmintä päälle! Olin aikoinaan Prahassa näihin aikoihin vuotta, ja se, mihin en ollut varautunut oli kylmyys. Suurin osa Prahan nähtävyyksistä (esim. Prahan linna ja juutalaisghetton synagogat) on sellaisia, että niissä on hyvin puutteellinen lämmitys. Ainakin sellainen fiilis jäi. Ihanaa oli, mutta palelin. Onneksi joka kadunkulmassa myydään gluhweinia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pitääkin pakata vielä ylimääräinen villapaita ja paksut sukat mukaan, kiitos vinkistä! :) Pitää vain sitten lämmitellä välillä kaikissa kivoissa kahviloissa, tosin onneksi nyt viikonlopuksi on luvattu Prahaan ihan kohtuullistä keliä! :)

      Delete
  4. Hei,
    Syyskuussa oltiin viininkorjuu aikaan. Silloin kaupungissa oli kivoja tapahtumia siellä täällä ja paljon paikallisia liikkeellä. Kaunis kaupunki, upeita rakennuksia! Tässä suosituksemme:
    Hieno historiallinen kahvila, jossa nautimme kerran aamiaisen ja kerran päiväkahvit (kaikki oli herkullista ja edullista) http://www.cafelouvre.cz/en/

    TV-torni, avattu remontin jälkeen 2013, upeat maisemat, ravintola, kiva baari. Olimme päiväsaikaan, mutta täällä olisi romanttista siemailla coctail auringon laskiessa ja Prahan valojen syttyessä ;)
    http://www.towerpark.cz/en

    Aromi, italialainen ravintola, tyylikäs sisustus ja ruoka loistavaa (katso google mapsin kautta arvostelut, järjestäen 5 tähteä ja meidän syömä lounas oli myös herkullinen), ilmapiiri ja fiilis :) Ravintola sijaitsee lähellä TV-tornia, joten nämä kaksi kohdetta voi hyvin yhdistää! Ei mikään keskustan turistirysä, vaan 'menestyviä' nuoria aikuisia tuntui olevan asiakkaina paljon, mutta tämä täytyy tietää.
    http://www.aromi.cz/en/home/

    Varjoteatteri on Prahalainen 'erikoisuus', kävimme tässä Image teatterissa, sijaitsee Pařížská kadulla, jossa on merkkiliikkeitä. (Liput hyvä varata/ostaa etukäteen, oli aivan täynnä.)
    http://www.imagetheatre.cz/fr/

    Oikein ihanaa lomaa! Prahasta tuli yksi suosikkimme.
    -Tiina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi suuri kiitos Tiina vinkeistäsi! :)

      Aromi oli tosi kiva paikka myöhäiselle illalliselle ajomatkan jälkeen, aivan mielettömiä makuja ja ihana tunnelma! <3 Café Louvreen taas törmäsimme vähän vahingossa ja päädyimme lounaalle, juuri sopiva paikka lyhyeen pysähdykseen!

      Ihanaa, että jaksoit kirjoitella vinkkejä, oikein aurinkoisia päiviä sinulle!

      Delete
  5. Prahan vanhakaupunki on ihana! Viime kerrasta onkin jo jonkin verran aikaa. Meiltä on 6 tunnin ajomatka Prahaan ja yleensä kun lähdetään autolla liikkeelle suunnataan joko Wieniin tai sitten etelämmäksi. Oikein mukavaa minibreakiä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Tibs! Oikein ihana matka takana! :)

      Wienin matkaakin olemme suunnitelleet, joten mielelläni kuulen myös vinkkejä sen suhteen! :)

      Delete
    2. Praha on kyllä kaunis kaupunki. Olin silloin etuoikeutettu saadessani paikallisen perhemajoituksen ja muonituksen sekä opastuksen kaupunkiin, joten paljon ehdin kahdessa päivässä nähdä.
      Wienissä olen käynyt useammankin kerran, ja se on kyllä myös upea. Huokuu vieläkin "keisarillista loistoa". Kulttuurin ystäville, etenkin klassisen musiikin, mutta myös muun kulttuurin ystäville sitä voi suositella. Kahvilat ja leivokset ..... nam.

      Delete
  6. Moi, onpas tänne tullut kivoja vinkkejä! Toivottavasti postaat jossain vaiheessa missä hotellissa asuitte, ja onko siellä parkkihallia - itseäni autolomat kiehtovat ehdottomasti myös, mies vaan pelkää aina ja kaikkialla autonsa puolesta :D.

    Jos kaipaat erityisvinkkejä Berliiniin, ilmoittele ihmeessä etukäteen; tämä kaupunki on niin iso ja tässä on niin monta puolta, että "väärissä" paikoissa (jotka voivat olla joillekin niitä ihan oikeita mutta eivät ehkä oman tyylisiä) tästä kaupungista voi saada ihan kamalan kuvan :). Kun olen itse ymmärtänyt alkaa ottaa kaikki vinkit eräänlaisen hipsterifiltterin läpi, olen alkanut tykätä kaupungista paljon enemmän. Täällä on myös elegantteja, ihania, kauniita ja puhtaita paikkoja, ei vain graffitteja, harmautta ja vaihtoehtokulttuureja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hotellimme Hotel Noir ei ollut kyllä mikään ihmeellinen, siisti ja edullinen kylläkin, joten ihan hyvin viihdyimme siellä sen lyhyen ajan jonka ehdimme hotellilla olemaan! Siellä oli sisäpihalla pieni parkkis (20 euroa/yö), jossa pysyi auto hyvin tallessa - mekin halusimme pitää autosta huolen, enkä edes tiedä, olisiko kadulle voinut parkkeerata...

      Kaikki mahdolliset Berliini-vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita, toivottavasti seuraava matkamme voisi suuntautua sinne! :) <3

      Delete
  7. Suuri kiitos ihanista vinkeistä!
    Palaan vielä myöhemmin vastailemaan erikseen kaikille, mutta jo nyt halusin huikata, että Praha on ollut ehdottomasti näkemisen arvoinen! :)

    ReplyDelete
  8. Itse pidin Saksasta eniten Kölnistä, siellä on kaikille jotain :) vähän myös ilmaisia Roomalaisia nähtävyyksiä (pylväitä jne.) ja sitten ostoskadut täynnä kaikenlaisia kauppoja, yksi suosikkimekko löytyi sieltä. Teillä on hyvä tukikohta! Jos olet Munchenin lähellä niin Italiaan sieltä on junalla noin 4 tunnin matka. Läheltä löytyy Merano. Veronasta pidin kovasti ja sen lähellä on myös Venetsia. Italian ja Ranskan rivieralle sieltä on pidempi matka mutta niissä on todella kauniita maisemia myös ja helppo liikkua junalla kummassakin maassa, mutta ne ehkä sopisivat paremmin kesäkohteiksi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kölnissä en olekaan muistaakseni koskaan käynyt, mutta kuvien perusteella se on todella kaunis kaupunki! :)

      Joo, Italia on loppujen lopuksi aika lähellä ja haluaisin näyttää miehelleni Venetsian, kun hän ei ole siellä ikinä ollut. Ja Etelä-Ranskan vierailu on myös suunnitelmissa, palan halusta nähdä mieheni siskon perhettä siellä ja ehkäpä samalla voisi piipahtaa useammassakin kaupungissa!

      Kiitos vinkeistä Susanna!

      Delete