Wednesday, 30 January 2013

Angelina

Pariisiin matkaaville olisi taas tiedossa herkutteluvinkkiä, tällä kertaa ajattelin nimittäin paljastaa avomieheni lempileivoksen ja kertoa, missä tuota herkkua pääsee maistamaan. (Kuvaus lainattu: Angelina)

"Much more than a simple patisserie or tearoom, Angelina is a luxury brand with a prestigious image that symbolises the “French Way of Life”.
The Austrian confectioner Antoine Rumpelmayer established Angelina named after his daughter-in-law, in 1903. For over a century, the Angelina tearoom has established itself as a high point of Parisian gourmet pleasures, Angelina became a must-not-miss venue for the Parisian aristocracy. There, Proust, Coco Chanel and the greatest French fashion designers were to be found… 
The decor designed by the famous Belle Epoque architect, Edouard-Jean Niermans, combines elegance, charm and refinement. Angelina is a genuine romantic poem, a quiet and voluptuous venue, between serenity and gourmet pleasure."
Avomieheni äidillä oli tapana käydä joka lauantai pienten lastensa kanssa kävelyllä ja sen jälkeen he suuntasivat Angelinaan kaakaolle. Äiti sai nauttia teehuoneen ihanasta tunnelmasta, upeasta sisustuksesta ja ystäviensä tapaamisesta, lapset taas saivat eteensä höyryävän kuumat kaakaot ja suussa sulavat leivokset: kaikki taisivat nauttia tuosta vuosikausia jatkuneesta perinteestä. 
Angelinassa suklaan ystävän kannattaa tilata listalta Le chocolat chaud à l'ancienne -kaakao, sillä se taitaa olla yksi Pariisin parhaimpia (ja ainakin kuuluisimpia). Ja jos avomieheltäni kysyisi leivossuosituksia, hän ehdottaisi maistamaan kaikkien aikojen suosikkiaan, Mont Blanc-leivosta (olen samaa mieltä, tuo leivos on suussa sulavaa).

"This absolute must cake is a wonder combining meringue, light whipped cream and chestnut cream vermicelli for the delight of your taste buds. Up to 600 are sold every day in the historical tearoom, rue de Rivoli!"
Angelina sijaitsee Tuileriesin puiston vieressä, osoitteessa 226 Rue de Rivoli (1er), joten sinne on helppo mennä viettämään teehetkeä vaikkapa Louvren museokierroksen jälkeen. Angelinan jono ulottuu usein ulos asti, sillä paikka on tunnettu herkullisten leivostensa ja upean sisustuksensa lisäksi muun muassa Coco Chanelin lempiteehuoneena, joten varaudu odottamaan hetki tai tee pöytävaraus etukäteen.

15 comments:

 1. Mahtava vinkki, kiitos tästä! Pitää ehdottomasti mennä testaamaan, kun pääsemme keväällä taas ihanaan Pariisiin!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Herkuttelun lomassa on ihana kuvitella Coco Chanel nurkkapöytään siemailemaan kahvia ja hengähtämään hektisen työpäivän keskellä! :)

   Keväinen Pariisi on kyllä todella kaunis: joka vuosi Pääsiäisen tienoilla olemme lähteneet sinne talvitakit päällä, mutta joka kerta lämpö ja tulppaanit ovat yllättäneet iloisesti!

   Delete
 2. Tämä vinkkihän tuli kuin tilauksesta:)

  ReplyDelete
 3. Kiitos vinkistä, pistän tämän korvan taakse Pariisin vierailujani varten! :)

  ReplyDelete
 4. Ihana vinkki, kuulostaa aivan ihanan idylliseltä paikalta :) Ihana kun laitat tällaisia vinkkejä ihanista paikoista mitä ei itse ikimaailmassa hoksaisi, jos olisi Pariisiin menossa :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tämä on itse asiassa monien turistien suosima paikka nykyään (vrt. Ladurée), joten olen ihmetellyt, että tämä ei ole ollut samalla tavalla pinnalla suomalaisissa blogeissa. Todella kaunis ja upea paikka on siis kyseessä, joten lämmöllä suosittelen! :)

   Delete
 5. Komppi Angelinalle, se on oikea instituutio! :) Mulla oli vähän tarkoitus vierailla siellä blogissani, mutta taidan lykätä sitä nyt tuonnemmaksi, ettei ihan toisteluksi mene. ;) Onneksi täällä paikkoja riittää useampaankin blogiin. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Sun postaukset on aina niin mielenkiintoisia, että mielelläni luen huomioitasi Angelinasta! :) Mä olen vähän ihmetellyt että Angelina on suomalaisille tuntematon, menee kuitenkin samaan konseptiin Laduréen kanssa.

   Onneksi noita paikkoja riittää: itse ainakin tykkään lueskella suosituksia! :)

   Delete
 6. Oi, tonne pitaa ehdottomasti paasta seuraavalla Pariisin reissulla!

  ReplyDelete
 7. Kiitos vinkistä! Loppukesällä olisi reissu "Paraisille" taas luvassa (:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oletteko sinnekin menossa? Olen innoissani lukenut teidän maailmanympärimatkasta, ihanaa! :)

   Delete
  2. Joo äiti täyttää pyöreitä vuosia, niin ostettiin siskon kanssa yllätyslahjaksi meille kolmelle reissu sinne (:

   Delete