Wednesday 2 January 2013

Jouluinen Pariisi

Toivottavasti jaksatte vielä joulujuttuja, sillä vielä tämän viikon ajan blogissa matkustetaan jouluiseen Pariisiin. Ensi viikolla lupaan kääntää nenäni kohti vuoden 2013 tapahtumia, mutta eiköhän sukelleta vielä pieneksi hetkeksi ihastelemaan Pariisin joulusomistusta.

Pariisin joulu oli tälläkin kertaa upea. Valoissa ja koristeissa ei oltu säästelty, mutta kaikesta mahtipontisuudesta huolimatta kaupunki oli täynnä tunnelmaa. Printempsin ja Galeries Lafayetten jouluikkunat taitavat olla kaupungin tunnetuimmat ja niissä riittää ihasteltavaa niin lapsille kuin aikuisillekin. Printempsin joulusomistukset olivat Diorin käsialaa ja ne henkivät ihanasti kauden mallistoa. Näyteikkunoiden nuket oli puettu Diorin alkuperäisten luomusten täydellisiin pienoiskokoihin, eivätkö ne olekin ihastuttavia!
Avenue Montaigne on yksi Pariisin kuuluisimmista kaduista ja moni varmaan muistaakin, miten Sex and the Cityn Carrie liukastui Pariisissa juuri Avenue Montaignen Diorilla.

Katu on täynnä toinen toistaan upeampien merkkien lippulaivamyymälöitä ja näin joulun aikaan katua reunustavat puut olivat saaneet koristuksekseen lukemattoman määrän valo-oksia.
Champs-Élysées -kadun päässä, ennen Concorden aukiota pidetään joka vuosi suuret joulumarkkinat. Moni turisti tulikin kysymään neuvoa niiden löytämiseen ja mekin uskaltauduimme eräänä iltana kävelemään tuon alueen läpi. Markkinoilta löytää tyypilliseen tapaan niin herkkuja kuin matkamuistojakin; me haimme kojusta jokavuotiseen tapaan annoksen Churroja (joiden kanssa minulla muuten kävi pieni Carrie-tapaturma, mutta siitä lisää myöhemmin).
Pierre Hermén macaroneja olen kehunut täällä blogissa jo aikaisemminkin, mutta kertauksena mainittakoon että Hermén macaronit yltävät tiukkaan loppukamppailuun Laduréen vastaavien kanssa. Laduréen macaronit ovat hieman klassisempia, kun taas Pierre Herméltä löytyy kokeilevampia makuja: miltä kuulostavat esimerkiksi Rose, Vanille & Clou de Girofle tai jouluinen Figue & Foie gras?

21 comments:

  1. Voi kun pääsisi itsekin vielä joskus Pariisissa käymään! :) Ihania kuvia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos Aino! Toivottavasti tällainen virtuaalimatkailu ilahduttaa ennen kuin pääset itse kokemaan Pariisin! :)

      Delete
  2. Oi ihania kuvia. Ja heti huomioni kiinnittyi tyyliikkääseen kelloon. Onko se minkämerkkinen ja mallinen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kyseessä on avomieheni kello, mutta hitsit en muista merkkiä tähän hätään...

      Kiitos Nopsukka! :)

      Delete
  3. Sädehtivän kaunista, satumaista.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tuolla valojen säihkeessä on kieltämättä hieman satumainen tunnelma, nuo nuket olivat myös todella valloittavia! :)

      Delete
  4. Voi miten ihanan jouluinen Pariisi! Joku vuosi pitää kyllä lähteä sinne reissuun joulun aikaan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehdottomasti kannattaa joskus ajoittaa Pariisin reissu joulun alle. Viime vuonna olimme muutama päivä ennen joulua Lontoossa, se oli myös todella kaunis! :)

      Delete
  5. Ihania kuvia ja minä en ole ainakaan vielä kyllästynyt jouluhöpöttelyyn. Joulukoristeetkin lähtevät meiltä vasta nuutinpäivänä. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hih, kiva kuulla ettet ole kyllästynyt! Minulla meni tuo joulunalusaika ja tunnelmointi jotenkin kokonaan ohi, joten itsekin tykkään mietiskellä vielä hetken noita joulujuttuja! :)

      Delete
  6. Replies
    1. Eikö vain? ;)
      Onneksi voit aina ikävän tullen palata aurinkoisiin Pariisin kuviisi, ne olivat myös todella ihania!

      Delete
  7. Kiiitos Maija tästä virtuaalisesta nojatuolimatkasta jouluiseen Pariisiin.. <3 Minä ainakin odotan tulevia postauksia innolla, näitäkin kuvia katsellessa huokailin ihastuksesta. Vielä jonain päivänä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sinua ajattelinkin postausta raapustaessani! <3

      Nyt vain ajoissa katselemaan edullisia lentoja ja hotelleja, Pariisi on kyllä ihana paikka fiilistellä joulutunnelmaa ja tehdä jouluostoksia! :)

      Delete
  8. Kauniita kuvia! :) Meidän 3v wannabe-prinsessa olisi ollut aivan ihastunut noihin ikkunoihin.

    ReplyDelete
  9. Oih miten upeita kuvia! Itsellä haaveena päästä Pariisiin nyt joulukuussa!:)

    ReplyDelete
  10. Hei! olen menossa 5.12.2013 pariisiin,onko siellä sillon jo jokin joulutori? Missä on kauneimmat jouluvalot/näyteikkunat? onko siellä luistelurataa,voiko luistimia vuokrata:)? -L

    ReplyDelete
  11. Anonyymi: Heippa,
    Jouluinen Pariisi on yksi suosikkejani, joten voisin tehdä kysymystäsi silmällä pitäen ihan kunnon postauksen siitä! :) Ihan täksi viikoksi postausta en pysty lupaamaan, mutta koitan päästä aiheen kimppuun mahdollisimman pian! :)

    ReplyDelete
  12. Odotan sitä,ihanaa! -L

    ReplyDelete